?

Log in

Miehen · puoliintumisaika


Päiväraportti 30.8.2006

Merkinnät · Arkisto · Kaverit · Käyttäjätiedot

* * *
Broileripataa, kinkku-sinihomejuustokastiketta riisin kera sekä härkäpataa. Kasviksia ja kuituja runsaasti. Kävelyä paloissa n. 40 min (pisin pala n. 20 min).

Paino 178,5 kg ja ruoka 2616 kcal.

* * *
* * *
On 31. elokuuta 2006 05:59 (UTC), (tuntematon) commented:
Vaihdan nimimerkkiä
Seuraan tätä blogia edelleen kannustaen Painoarvokasta kevenemisprojektissa, mutta vaihdan nimimerkkiä. Tässä blogissa kommentoinut "Vanharouva" ei siis ole sama, kuin sattumalta tänä aamuna huomaamani "Vanharouva" -blogin "Vanharouva".
- Muumiotar
* * *
On 31. elokuuta 2006 11:55 (UTC), (tuntematon) commented:
Hiilihydraatit kehitysmaiden nälkäänäkeville
No Jopas jotakin. Muutamaa päivä sitten oli kommenteissa kovin omahyväisiä neuvoja siitä miten ja mitä saa kommentoida. Ymmärrän niin, että blogi on puolijulkinen foorumi. Kun kirjoittaja laittaa itsensä esille, hänen mielipiteitään saa vapaasti kommentoida. Sellainen ajatus, että kommenteissa pitäisi pelkästään suitsuttaa ihailua ja myötätuntoa, on kyllä DDR:stä.

Akateemisuudella elvistely on jotenkin pöljää. Pitäisikö minun kirjoittaa viestin alareunaa M.Sc, 8 vuoden tutkijakokemus, lista julkaisuistani ja kirjallisuusviitteet sopiviin kohtiin, ennen kuin mielipiteeni olisi perusteltu. Entäpä jos ajan Lassila-Tikanojan jäteautoa. Onko silloin niin, että mielipiteelläni ei enää olekaan mitään painoa?

Totta mooses minä kommentoin laihdutussysteemejäsi ja vallankin sitä kuinka virhellisesti painosi laskee. Tämähän on tällainen "väärin sammutettu -sanoi palopäällikkö"- juttu.

Panin mielenkiinnolla merkille hyötyliikuntasi. Se on terveellinen ja hyvä tapa saada aineenvaihduntaa vähän vauhtia. Ei liikunta pelkästään tarkoita hikipäässä riehumista 5 EUR/kerta aerobic- kurssilla. (Tämä kommentti ilman M.Sc -lyhennettä ja aivan täydellä asiantuntemattomuudella).

Iloisia kiloja,
Rami

On 31. elokuuta 2006 21:31 (UTC), (tuntematon) replied:
Re: Hiilihydraatit kehitysmaiden nälkäänäkeville
Nnyt kun asian Rami esille nostit niin jos mielipiteitään pystyisi jotenkin perustelemaan vaikka niillä alaviitteillä niin eihän siitä haittaa olisi. Muuten voi tulla kovastikin kritiikkiä kohdalle asioita taivahan totena esitettäessä.

Ja joo, itse en taaskaan kommentoi muuta kuin sanon siitä punttauksesta omakohtaiseksi kokemuksekseni että aluksi kannattaa tehdä aika pienillä punteilla ihan sillä että oppii tekemään liikkeet oikein reuhtomatta. Ja kannattaa pitää useampi välipäivä kertojen välillä niin keho pystyy palautumaan kunnolla sille asetetyista uusista haasteista.

Oikein ja väärin treenaamisen kautta hankitun perstuntumani ja pitkän tradition ohella mainitsen tämän kantani perusteluksi itseäni pitkään huvittaneen ja auttaneen kirjoittajan tekstin aiheesta:

http://www.stumptuous.com/cms/displayarticle.php?aid=76

Samalla sivulla oikein ja väärin tekemisestä muuten:

http://www.stumptuous.com/cms/displaysection.php?sid=23

-Joonas, ei tosiaankaan mikään terveysalan oppinut
On 1. syyskuuta 2006 05:11 (UTC), (tuntematon) replied:
Re: Hiilihydraatit kehitysmaiden nälkäänäkeville
Ramille terveisiä, että toivotan kaikkea menestystä omalle painoprojektillesi. Mielestäni ei ole asiallista tunkea omaa totuuttaan joka paikkaan. Arvokkaalla on oma linjansa, kommentoin sitä ja koetan ottaa opikseni.

Käppyrästä on helppo seurata projektiasi, Arvokas, mutta selitä tyhmälle miten lasket tuon "trendin". Onko se jkl. painotettu keskiarvo vai etukäteen kalkyloitu tavoitepudotus?

mukavaa viikonloppua toivottaen
-tyty

[User Picture]
On 1. syyskuuta 2006 05:35 (UTC), painoarvokas replied:
Re: Hiilihydraatit kehitysmaiden nälkäänäkeville
"Trendi" on eksponentiaalinen liukuva keskiarvo, jonka laskemiseen käytän seuraavaa kaavaa: uusi trendiarvo = ROUND(edellinen trendiarvo − uusi paino)/10+edellinen trendiarvo. ROUND pyöristää lähimpään kokonaislukuun. Tämä keskiarvo on painotettu keskiarvo, jossa datapisteen paino on eksponentiaalisessa suhteessa sen ikään (mitä vanhempi, sitä pienempi paino).

"Trendin" tulkitsemisessa auttaa seuraavanlainen nyrkkisääntö: "trendi" nousee, jos paino on "trendin" yläpuolella, ja laskee, mikäli paino on sen alapuolella, ja eron suuruus kertoo, kuinka suuri muutos on kyseessä.
On 8. syyskuuta 2006 15:41 (UTC), (tuntematon) replied:
Re: Hiilihydraatit kehitysmaiden nälkäänäkeville
Lisäsin tuon trendikäppyrän Wordpress-lisäosaani, jolla piirrän omaa painonseurantaani. Joskin se toimi huomattavasti paremmin, kun käänsin round-lausekkeen sisällä muuttujien järjestyksen päinvastaiseksi. :) Kiitos kuitenkin tuosta kaavasta. Kiinnostuneille, lisäosa on saatavilla täältä: http://www.pasi.fi/simple-graph-wordpress-plugin/

Onnea painonhallintaan!

-Pasi
* * *
On 31. elokuuta 2006 13:33 (UTC), (tuntematon) commented:
Seuraan blogiasi
Seuraan blogiasi kiinnostuneena, koska itselläni on menossa samansuuntainen elämäntavan muutos. Laitoin blogisi linkin sivulleni kysymättä. Jos et pidä siitä, poistan linkin.

Täti Punaruskea
http://punaruskea.vuodatus.net/

[User Picture]
On 1. syyskuuta 2006 05:37 (UTC), painoarvokas replied:
Re: Seuraan blogiasi
Luinpa blogisi kokonaan. Menestystä projektillesi, laitoin blogisi blogilistan suosikkilistalleni :)

Linkitä rauhassa. Linkittäisin minäkin sinuun, jos minulla olisi linkkilista.
* * *

Previous Entry · Jätä vastaus tähän · Share · Next Entry